Hi, ik ben Anke

Ik ben Anke van de Lockant. Vitaloog®, coach en trainer. Samen met mijn man Robert en onze kinderen Tom en Saar woon ik in Malden. Ik hou ervan om buiten te zijn. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet buiten ben geweest. De reden is afwisselend. Voor een ommetje, lunch- of avondwandeling. Een fietsritje voor een boodschap, werk of bezoek. Of voor een duurloopje, intervaltraining of om looptraining te geven. In Malden wonen is een kadootje. We wonen dicht bij het bos, de hei en vlakbij de Maas. Het winkelcentrum, Nijmegen en de snelweg zijn prima bereikbaar. Redenen genoeg om er op uit te gaan.

Zoveel mogelijk mensen op een persoonlijke manier motiveren dat zij doen waar zij blij van worden, energie van krijgen en houden.

Ik vind het heerlijk om mensen te helpen en te motiveren. Dat zij daardoor iets doen waar zij blij van worden. Waar ze energie van krijgen en van houden. Hoe gaaf is het om fluitend naar je werk te gaan èn je ook energie over hebt aan het eind van je dag of week?!

Mijn dag is goed als ik eraan heb bijgedragen dat mensen nog meer genieten van het dagelijkse leven. Op het werk en thuis.


Zo werk ik

Ik voer de gesprekken buiten in de natuur en in beweging. Weer of geen weer. Uitgerust met paraplu of met een stuk fruit of water. Ik geloof oprecht dat er altijd zo’n plek in de buurt van jouw (werk-)omgeving is.

Als het echt niet anders kan ontmoeten we elkaar op een (flex-)plek die warmte uitstraalt en uitkijkt op de natuur.

Afhankelijk van onze gesprekken motiveer ik met middelen die ik meeneem of onderweg tegenkom en helpend zijn. Ik stimuleer je letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen. Dat kan ook betekenen dat ik je laat stilstaan.

  • Wil je ontdekken wat je het liefst doet en waarom je bepaalde dingen (niet) doet? Ik geef je inzicht in je talenten en drijfveren. Je krijgt praktische handvatten en tips hoe jij zelf deze kan inzetten.
  • Wil je werken aan je conditie als onderdeel van een gezonde leefstijl? Dan zet ik mijn kennis als hardlooptrainer en Intelligent Bewegen coach in.
  • Wil je weten welke effecten woorden en gedrag hebben? Dan richt ik mij als communicatiecoach op het bewust worden en begrip voor elkaar vanuit het effect van vitale communicatie.

Afhankelijk van wie jij bent en wat jij wilt veranderen deel ik mijn eigen kennis en ervaringen. Vanuit vertellen en voorbeelden beschrijven. Op een natuurlijke manier passend bij het moment.

Coaching om vitaliteit en duurzame inzetbaarheid te stimuleren op een oprechte, persoonlijke en motiverende manier. Mijn focus ligt op 1-op-1 coaching en in kleine teams. Binnen organisaties en op persoonlijk vlak.
Ik verzorg trainingen en adviseer als dit helpt om het doel te bereiken.


Mijn kracht

Mijn kracht is om mensen op een persoonlijke en enthousiaste manier te motiveren hun doelen te bereiken.

Zo help ik jou te ontdekken hoe jij beter voor jezelf en voor elkaar kunt zijn. Helpen om tot de kern te komen van wat jij echt wilt. Wat straal je uit met je gedrag en je woorden? Wat is jouw verhaal en hoe kun je elkaar versterken?

Ik denk in mogelijkheden. Ik ben praktisch ingesteld, loyaal en een doorzetter. Doelgericht en plezier gaan hand in hand. Wat je denkt èn wat je voelt is belangrijk. Een cadans vinden waar jij je fijn bij voelt.

Dat kan ik dankzij mijn kennis en eigen ervaringen. Als gediplomeerd vitaloog®, als TMA, DISC-, Drijfveren en communicatiespecialist, Intelligent bewegen coach, als gediplomeerd hardlooptrainer en (marathon-)loper. Maar ook als ervaringsdeskundige met een auto-immuunziekte.


Vitaloog is een adviseur en -coach in één

Ik help jou je hart en je hoofd weer met elkaar te verbinden. Wat denk je? Wat voel je? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat en waarom wil je veranderen? (vitalogisch). Vitalogie gaat niet alleen om jouw lichaam of leefstijl (fysiologisch). Het raakt ook je geest (psychologisch), de omgeving (ecologisch) en zingeving (filosofisch).

Deze vijf raakvlakken hebben invloed op elkaar. Het gaat erom dat je leert aan welke knoppen je kunt draaien om jouw energie te laten stromen. In je werk en privé. Daarvoor gebruik ik o.a. de vitaliteitsschijf van vijf.


Vitalogie magazine

Vitalogie magazine

Dit magazine inspireert jou en werkend Nederland om met vitalogie aan de slag te gaan en te blijven. Het laat je zien hoe je mentaal en fysiek gezond en fit blijft. 
Ik ben één van de redactieleden van Vitalogie magazine. Dat geeft mij energie!