Vitalogie

Vitalogie = leer van levensenergie

Vitalogie helpt mensen om inzicht te krijgen in de factoren die ervoor zorgen dat zij zich sterk en fit voelen en beschikken over mentale veerkracht en doorzettingsvermogen.

Klaas Koster (2020), auteur van het boek Vitalogie!

Klaas is de bedenker van het woord en het vak Vitalogie. Als het volgens hem in Van Dale zou staan, dan zou de betekenis te herleiden zijn uit het Grieks en Latijns.

Vitalogie >Latijn: vita (leven) + Grieks: logo (leer) Leer van de vitaliteit van levende wezens en levensvormen.


Vitaloog®= vitaliteitsadviseur en coach

Ik help jou je hart en je hoofd weer met elkaar te verbinden. Wat denk je? Wat voel je? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat en waarom wil je veranderen? (vitalogisch). Vitalogie gaat niet alleen om jouw lichaam of leefstijl (fysiologisch). Het raakt ook je geest (psychologisch), de omgeving (ecologisch) en zingeving (filosofisch). Deze vijf raakvlakken hebben invloed op elkaar. Het gaat erom dat je leert aan welke knoppen je kunt draaien om jouw energie te laten stromen. In je werk en privé. Daarvoor gebruik ik o.a. de vitaliteitsschijf van vijf.

Vitaliteitsschijf van vijf

Wat wil jij veranderen?

  • Wil jij meer genieten van je werk of van je dag? Ik help je ontdekken waar jij blij van wordt en waar jij energie van krijgt.
  • Wil je werken aan je conditie als onderdeel van een gezonde leefstijl? Dan zet ik mijn kennis als hardlooptrainer en Intelligent Bewegen coach in.
  • Wil je weten wat jouw talenten zijn en wat jouw drijfveren zijn? Dan zetten we in op talentmanagement.
  • Wil je weten welke effecten woorden en gedrag hebben? Dan gaat het om bewust worden en begrip voor elkaar vanuit het effect van vitale communicatie. Dat doe ik als communicatiecoach en DISC professional.

Alles gericht op coaching en training om vitaliteit en duurzame inzetbaarheid te stimuleren op een oprechte, persoonlijke en motiverende manier. Mijn focus ligt op 1-op-1 coaching en in kleine teams. Binnen organisaties en op persoonlijk vlak.
Als vitaloog® verzorg ik trainingen en adviseer als dit helpt om het doel te bereiken.